Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Platinum Soil 8l Powder hnědý japonský substrát - poškozený obal

Kód produktu

Zboží již není dostupné / ukončena výroba

Vybraný produkt se již nevyrábí nebo byl výrobcem nahrazen za novější, modernější model.

Nový model naleznete v našem e-shopu v příslušné kategorii.

Nabízíme zboží s poškozeným obalem za zvýhodněnou cenu!
Balení je kompletní, poškozen byl pouze obal!

Substrát Platinum Soil je přírodní akvarijní substrát vyrobený v Japonsku. Jedná se o velmi úrodnou černozem, která je v továrně sušena do kuliček, které se nerozpadají, nekalí vodu a mohou se tak snadno použít v akváriích.


Tyto substráty jsou naprosto úžasné pro ty, kteří chtějí pěstovat akvarijní rostliny (náročné i nebo nenáročné), dále pro ty, kteří chovají ryby, které vyžadují měkkou vodu nebo nižší pH okolo 6,5, jelikož tento substrát udržuje v akváriu tyto hodnoty. Dále je zcela ideální pro chov sladkovodních krevetek.

V čem jsou japonské substráty typu Platinum Soil jiné oproti běžným akvarijním substrátům nebo písku?

 



Jaký je rozdíl mezi hnědou verzí a černou verzí?

Hnědá verze neobsahuje zdaleka tolik huminových kyselin jako černá verze. Neobsahuje také tolik dusíku jako černá verze. Ve snižování pH a tvrdosti jsou na tom obě barevné verze stejně.
Hnědou verzi doporučujeme spíše do méně osvětlených akvárií nebo do akvárií, kde nebude použito příliš kobercových rostlin. Dalo by se obecně říci, že hnědou verzi je vhodné použít do low tech akvárií a černou verzi do akvárií, kde je silnější osvětlení, případně kde se hnojí pomocí CO2.

Snižuje pH Snižuje pH na hodnotu 6,5

Snižuje pH vody na hodnotu 6,5 do slabě kyselé oblasti. Je jedno, zda máte zdrojovou vodovodní vodu nad pH 7. Do několika hodin po nalití do akvária s tímto substrátem se hodnota pH vody ustálí vždy na pH 6,5 a dlouhodobě se na ní udrží – to je ideální hodnota pro většinu tropických rybek a také rostlin, které tak lépe přijímají živiny.

Snižuje tvrdost Snižuje tvrdost vody

Snižuje celkovou tvrdost vody a KH – opět většina rostlin a ryb preferuje měkkou vodu. Zejména u jemnolistých nebo kobercových druhů rostlin je to velmi důležité. Platinum Soil snižuje celkovou tvrdost na 5°dGH a uhličitanovou směrem k 0 dKH. Tvrdost a pH vody neumí ovlivňovat žádné jiné, než japonské substráty na trhu, přitom jsou to pro rybky a rostliny nejdůležitější parametry.

Obsahuje množství živin Obsahuje živiny pro rostliny

Tím, že jsou granulky tohoto substrátu vyrobeny z největší části z japonské černozemě, obsahuje samozřejmě spoustu živin pro rostliny, které vydrží několik let. Je to stejné jako na polích – ve štěrku Vám bez dohnojení neporoste nic, v hnědozemích to nebude úplně ono a v černozemi můžete pěstovat cokoliv. Při použití tohoto substrátu tedy hnojíte do vody jen doplňkově – nic se nestane, pokud přihnojit hnojivem do vody zapomenete. Rostliny si vezmou kořeny tolik živin, kolik potřebují.

Akvárium vhodné pro ryby Čistější a zdravější prostředí pro rybky

Granulky tohoto substrátu jsou velmi pórovité, což umožňuje osídlení obrovskou spoustou filtračních bakterií. Je to jako byste měli akvárium filtrováno dalším velkým filtrem. Ve vodě tak nebudou různé škodlivé látky, jelikož budou okamžitě transformovány bakteriemi.

Substrát do sebe nasává živiny Nasává do sebe nadbytečné živiny z vody

Jelikož obsahuje tento substrát i jílovou složku, nasává do sebe z vody přebytečné živiny. V praxi to znamená, že jsou všechny živiny uzamčeny pěkně v substrátu a přístupné rostlinám. Ve vodě je živin jen minimum, takže nemají řasy nárok. Doporučuje se hnojit do vodního sloupce jen střídmě, pravidelně nějakým komerčním hnojivem, aby byla ve vodě jen trocha živin pro mechy nebo rostliny preferující příjem živin listy.

Susbstrát čistí vodu Dělá vodu křišťálově čistou

Speciálně substrát Platinum Soil má schopnost vyčistit vodu tak, že je zcela průhledná. Odstraňuje a nasává do sebe omezeně i zbarvení z kořenů.

Susbtrát je vhodný pro krevetky Obsahuje v sobě huminové kyseliny po krevetky a tropické rybky

Tento substrát je naprosto ideální pro krevetky a tropické rybky. Nejenže snižuje tvrdost a pH na optimální hodnoty, ale také vypouští huminové kyseliny, takže si budou Vaše rybky připadat téměř jako ve svém přírodním prostředí.

Susbrtát nevypouští čpavek Neuvolňuje v prvním měsíci čpavek a nejsou nutné tak časté výměny vody jako u konkurenčních japonských substrátů

Platinum Soil neobsahuje tak obrovské množství organických látek, které se v prvním měsíci u konkurenčních japonských substrátů rozkládají a vytvářejí čpavek. Výměny vody není potřeba ze začátku provádět tak často.

Susbrtát je 100% přírodní Voní jako usušená hlína – je 100% přírodní

Po otevření balení budete překvapeni, jak substrát voní – přesně jako usušená, kvalitní hlína. Tento substrát je zcela přírodní a Vaše rybky a rostliny se tak budou cítit přesně, jako by byly ve své domovině. Má v sobě všechny výhody přírodní hlíny, avšak nešpiní vodu, nerozpadá se a naopak ji čistí.



Na trhu jsou 3 druhy substrátů pro akvaristiku:

1   Obyčejný štěrk/písek – nemá ani jednu z funkcí uvedených výše. Slouží jen jako médium pro zakořenění rostlin.

2   Pálené substráty bez živin – jedná se např. o Unisoil. Tyto substráty nedokáží ovlivňovat pH nebo tvrdost vody. Neobsahují žádné živiny pro rostliny, takže je nutné přihnojovat do vody. Neobsahují ani huminové kyseliny. Dokáží se však stejně jako Platinum Soil nechat osídlit spoustou užitečných bakterií, které zlepšují kvalitu vody.

3   Japonské substráty jako je Platinum Soil – mají všechny jmenované výhody výše. Jsou nejlepším substrátem pro všechny, kteří chovají tropické ryby a pěstují případně i rostliny. Nejsou vhodné pro chovatele ryb vyžadujících pH nad 7 nebo tvrdou vodu – tlamovci z Afrických jezer apod. Málokdo po vyzkoušení japonských substrátů přechází zpět na písek nebo pálené substráty bez živin.




Rozdíl v kvalitě a ceně mezi ADA Aqua Soil a Platinum Soil:

ADA Aqua Soil Amazonia obsahuje obrovské množství organických látek, které se v prvním měsíci rozkládají a zvyšují množství čpavku ve vodě, což vede k růstu řas v prvním měsíci. Platinum Soil neobsahuje tolik organických látek, takže je start akvária podstatně snazší, bez čpavku a růstu řas. Nemusíte navíc při použití tohoto substrátu měnit denně po založení vodu.


Cena je u Platinum Soil podstatně nižší, jelikož substrát dovážíme přímo z továrny v Japonsku a přímo odesíláme zákazníkům bez prostředníků.

ADA Aqua soil Amazonia vs Platinum soil



Velikost granulek verze Normal a Powder:

V naší nabídce naleznete verzi Normal s granulemi velikosti 3-4 mm a verzi Powder s granulemi velikosti 2 mm. Pro běžné použití doporučujeme použít verzi Normal. Pokud plánujete sadit kobercové rostlinky nebo chcete dodat jemnější vzhled, je vhodné nasypat k čelnímu sklu verzi Powder. Verze Powder je také ideální pro malá akvária do 50 litrů, kde vypadají menší granulky o něco lépe.

Platinum soil: normal vs powder



Použití a dávkování:

Substrát nepropírejte. Jen jej umístěte do akvária a zalijte vodou. V prvních hodinách může být voda velmi lehce zakalená. Zákal však během jednoho dne zmizí a voda se stane křišťálově čistou. Při výsadbě rostlin doporučujeme akvárium napustit do 1/3 výšky vodou, zasadit rostliny a následně akvárium dopustit.

Konkurenční japonské substráty doporučují měnit vodu první týden denně, další týden obden, třetí týden 2x a od čtvrtého týdně 1x týdně. U substrátu Platinum Soil však nejsou tak časté výměny vůbec nutné, jelikož do vody zpočátku nevypouští téměř žádný čpavek. Vodu stačí vyměnit první týden 2x a následně jednou týdně nebo jednou za dva týdny. Samozřejmě častější výměnou nic nezkazíte.



Pokud chcete mít garantováno pH a tvrdost vody, použijte následující množství substrátu:

Pro 35l akvárium – 6-8l substrátu

Pro 57l akvárium – 8-11l substrátu

Pro 157l akvárium – 24-32 litrů substrátu

Tato množství jsou nutné jen pokud chcete mít pH a tvrdost na požadované úrovni – např. pro chovatele krevetek.



ikona graf

Pokud Vás zajímá, jak se chová substrát po založení v akváriu a také chcete vědět, jak si na tom stojí s konkurečními substráty, tak čtěte článek, který naleznete zde: Porovnání japonských substrátů

Rating

Přidat hodnocení mohou pouze zákazníci, kteří zboží zakoupili

Abychom zajistili maximální důvěryhodnost hodnocení, které rozhodují o Vašem výběru a jsou proto velmi důležité, tak přidávat hodnocení produktů mohou pouze zákazníci, kteří u nás zboží zakoupili

Přihlásit se do svého účtu, abyste mohl(a) přidat hodnocení, můžete zde: Přihlášení

Co jsem hledal,to jste poslali ,?

Musím uznat, že tento substrát je vážně třída! Brala jsem 32 l do 250 + 160 l hnědý a černý. Vyhrála jsem si s kombinací barev a rozdělila barvu lávovými kameny. Udržuje Ph! Nemusí se proplachovat. Je lehoučký, zaoblený, absolutně bez ostrých hran. Pancéřníčci ryjí a jsou šťastný. A voda je nádherně průzračná. Ale to i díky jiným médiím, které nakupuji zde.

Voda se nezakalí a rostliny krásně rostou.

Nemuti vodu a kvalitny

krásný jemný substrát - přesně dle popisu

Super použití při zakládání nového dna

Ve srovnání s ADA Amazonií uvolňuje méně látek do vody (měřil jsem vodivost). Oproti tomu granule jsou méně stabilní, uvolňují prach, který uvízne na rostlinách.

zboži je v pořadku

Ciste ,nemusi se vymyvat nekali vodu

co dodat....

Celkem jsme už zodpověděli 30 dotazů k tomuto produktu ✔

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 15.08.2022 15:46
Od jake vysky substratu je dobre jiz pouzit lavovou drt? Dekuji za info. Neyman

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den,
lávovou drť doporučuji použít hlavně na tvarování dna při výšce substrátu převyšující 6-8 cm, kdy by mohlo již docházet k zahnívání substrátu.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 07.10.2021 11:01
Dobrý den, je tento substrát vhodný pro ancistruse a panceřníčky. Děkuji.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den,
tento substrát k těmto dnovým živočichům nedoporučuji, avšak neměl by být problém s použitím.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 28.09.2021 20:51
Je Japanese Soil Powder hnědý svými vlastnostmi a návodem(postupem) pro umístění do akvária stejný jako Japanese Soil Powder černý? Děkuji za odpověď.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den,
substráty mají stejné vlastnosti.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 26.09.2021 20:09
Dobrý den, máme tvrdou vodu a tento substrát vodu údajně změkčuje. Což je pro mě hlavní kritérium při výběru substrátu. Kolik ideálně použít tohoto substrátu pro akvárium Juwel Rio 120x40, aby opravdu dostatečně vodu změkčoval? Existuje případně i jiný substrát, který umí totéž? Děkuji za odpověď.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den,
doporučuji zvolit 24-32l substrátu.

2x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 02.09.2021 20:05
Dobrý den v akváriu budu mít substrát Japanese soil powder při založení akvária můžu pod substrát přihnojit tabletami? Díky za odpověď..

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, je to možné, avšak nepotřebné.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 12.06.2021 09:55
Dobrý den u normal k jednomu dotazu jste psali že se nehodí pro ryby u dna. Hnědý powder by se použít mohl? Budu zakládat nové akvárium a mám sekavky pákistánské, ancistrus, pancéřníčky.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, žádný jílový substrát není vhodný pro dnové ryby.

1x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 21.04.2021 11:22
Dobrý den, mám dno složené ze 2/3 Manado Dark a jako layout, 1/3 bílý křemičitý písek. Chtěl bych nahradit křemičitý písek, Japanese Soil 8l Powder hnědý, ( 1/3 množství dna ) nejen proto, že časem nezůstane písek bílý, ale hlavně proto, abych mohl částečně snížit tvrdost vody a Ph. Pomůže mi 1/3 množství dna, snížit Ph, například ze 7,1 na 6,8 ? ( nemusí být 6,5 ! ) Děkuji.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, doporučuji použit vrstvu 3-5 cm, poté substrát Ph stáhne.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 27.02.2021 07:21
Dobrý den. Máme od 5.2.21 240L akváriu. Substrát máme tento Japonský-hnědý a při papirkovém testu(water test 6in1)mi to ukázalo jedinou(špatnou) hodnotu u KH a to"0" což už je podle testu špatné, ale podle vašich recenzí je to dobré pro rostliny a některé druhy ryb. Mám tedy zvýšit KH nebo ne? Chováme pancéřničky,krunýřovce,živorodky ostrotlamé,paví očka a později uvažujeme o krevetkách. Děkuji za odpověď.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, udělejte si prvně přesný kapalný test. Papírkové testy jsou pouze orientační a mají upozornit na problémy. Pokud Vaše rostliny vyžadují nízké KH, není třeba nijak zasahovat.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 26.02.2021 10:58
Dobrý den, je nějaký rozdíl mezi hnědým a černým substrátem invital ve složení a vlastnostech. děkuji

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, jde pouze o vzhled.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 11.02.2021 12:20
Dobrý den, mám dotaz, jestli se prodává substrát Japanese Soi "l NORMAL " v hnědé barvě v 8 l balení, podobně jako POWER

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, bohužel tento si nenecháváme vyrábět. Powder se nám osvědčil jako dostatečný.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 26.01.2021 08:02
Dobrý deň. Od augusta mám v 54l akváriu Invital Japanese soil powder, ako začiatočník som nenechal akvárium odstáť a hneď som tam dal aj ryby. Po pár mesiacoch mám v substráte veľa nečistôt, ktoré sa mi nepodarilo odstrániť ani odkaľovačom. Preto som sa rozhodol začať znova a podľa pravidiel, nasadiť tam kobercovku. Chcem sa len spýtať, či môżem tento substrát premyť, alebo objednať nový. Ďakujem za odpoveď

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, již rozmočený substrát by se Vám rozdrolil. Pokud znovu zakládáte, doporučuji nový.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 05.09.2020 17:49
Dobrý den, založil jsem akva se substrátem, zasázel rostlinky a doplnil akva vodou. Druhý dem mi ale pripada, že substratu je na dně málo. Je nějaký "trik", jak substrát doplnit, aniž by se mi rozsypal i tam kam.nechci? Diky

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, doporučuji substrát namočit a vkládat rukou na potřebná místa.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 30.07.2020 23:07
Dobrý den, je možné tento substrát dosypat do zadní části akvária na staré pískové dno za běžného provozu akvária? Nechci lovit všechny krevetky a ryby ve 190 l akváriu a měnit celé dno. Jen potřebuji navýšit zadní část a raději bych dopřála rostlinám lepší substrát. Děkuji.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, substrát můžete doplnit za chodu. Doporučujeme odčerpat co nejvíce vody z akvária. V prvních dnech můžete mít v akváriu zákal. 

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 12.07.2020 21:44
Dobrý deň, máte na predaj aj Invital soil powder 8l, v klasickej čiernej, alebo iba v hnedej?

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 03.05.2020 14:20
Pro nově zamýšlené akvárium 80x30x35 stačí 10,8L substrátu Mám v úmyslu zakládat dno následujícím způsobem Na dno ADA-bacter+tourmaline+clear super, na to pak ADA-power sand S 2L, chtěl bych vytvořit Kopec uprostřed proto bych nasypal na prostředek kvůli úspoře substrátu lávovou drť 5L, a na to Potom mix z ADA Aqua soil powder Amazonia 3L a Platinum Soil 8L powder Hnědý japonský substrát. Předpokládám, že platinum dostane pod kontrolu amazonii, ale zároveň bude substrát o něco Výživnější než samotný platinum a zase ne tolik jako samotná amazonia Díky za odpověď Bureš

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, takto složené dno by mělo fungovat, pouze bych si dal pozor v prvních týdnech na živiny, jelikož ADA vypouští nadměrné množství živin a raději bych prováděl častěji výměnu vody v akváriu.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 25.03.2020 16:27
Pod tento substrat netreba davat este aj vyzivny substrat... staci pridat iba tento nasadit rastliny ??

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, tento substrát podkládat nemusíte.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 29.09.2019 10:17
Dobrý deň, je pravdou, že substrát profi soil vstrebáva všetky živiny a teda i liečivo ktoré niekedy musíte pridať a preto je veľmi obtiažné liečiť ryby v akváriu s týmto substrátom?

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, takovou informaci výrobce neuvádí a nikdy jsem se ani nesetkal s podobným efektem u mě nebo u zákazníků. Substrát nasává pouze živiny, nikoliv léčiva, které by substrát ani nedokázal pojmout.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 23.09.2019 20:26
Muze byt pouzit tento substrat bez pridavani co2? Nastali by problemy s rasami price strednich narocich Na svetlo.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, ano, tento substrát je určitě možné používat i bez plynného CO2. Neměl by zde být problém s použitím.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: Platinum Soil 8l Powder hnědý japonský substrát - poškozený obal 16.09.2019 11:08
Dobry den, je mozne tento substrat pouzit aj uz v zabehnutom akvariu ( 100l, 3roky) kde je pouzity cierny strk(zrnitost 2mm). V strku su npk tablety a Fe tablety do dna. Hnojim invital ferox NPK 3x5ml tyzdenne. Plus pridavam KNO3 a PO4 kazdy den 2ml. Co2 pouzivam z bomby plus kazde rano tekuty uhlik invital. Je potrebne nejako obmedzit hnojenie ak pouzijem tenku vrstvu daneho substratu na uz existujuci strk trebars 3l platinum soil? Dakujem

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, pokládání tohoto substrátu na vrstvu písku není zcela vhodné, jelikož může dojít k uhnívání podloží. Osobně tak spíše doporučuji vyměnit kompletní dno.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 27.05.2019 06:47
Dobry den PROSIM O RADU Měla jsem rok zabehnute akvarium 120x40x50 s platinum soil, kvůli stěhování jsem pisek komplet vyměnila s tím že jsem ho jen trochu proprala a po 12h voda úplně černá, a nechce se usadit co s tím.? Popřípadě co s rybama? Mám je v kýblu s teploměrem.(cichavci,pancernicci,neonky) Navíc mám hustě osazený parez anubiasy nana, který mám už v akváriu s 1/3 vody a není celý potopeny...Díky za odpověď s pozdravem Kozlová

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, máte v akvárium puštěnou filtraci? Tento kal ze substrátu totiž zpravidla vyfiltruje za pár hodin až dnu samotný filtr. Co se týče rostliny tak tu pokud není celá pod vodou alespoň zavlažujte, aby nevyschla.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 27.04.2019 20:09
Jaký je rozdíl (kromě barvy) mezi Platinum Soil Powder hnědý japonský substrát a Platinum Soil Powder japonský substrát? Ona jsou podle popisu z kvalitní černozemě. Pokud je rozdíl jen v barvě - tak který je přírodní a který obarvený? Děkuji za odpověď, oceňuji vaši trpělivost s množstvím dotazů :-)

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, hnědá verze má méně živin. Není zde tedy rozdíl pouze v barvě, ale také v množství živin.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 22.03.2019 22:27
Dobrý den , Je tento substrát(powder) vhodný do 54l akvária ? Popřípadě jaký byste doporučili písek nad něj ? Po zakoupení bílé drťi velké zklamání skrz vápenec (prý akvarijní ) .... děkuji za odpověď

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, Platium Soil je vhodný do jakéhokoliv akvária. Verze Powder je však spíše vhodná pro pěstování kobercových rostlin. Pokud však plánujete pěstovat klasické rostliny tak zvolte klasickou verzi. Písek se již na tento substrát nedává, měl by být totiž celý porostlý rostlinami. 

1x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 26.12.2018 18:10
Dobrý den, může se tento substrát použít do akvária s terčovci ? Nebo mám použít nějaký štěrk ? Co je nejlepší ? Děkuji za odpověď

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, ano, samozřejmě substrát je vhodný i do akvária s terčovci. Případně to někteří řeší tak, že dopředu dají dekorační písek a dozadu tento substrát. Nové zásoby nám dorazí za cca 2-3 týdny.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 23.09.2018 14:27
Dobrý den. Zakládám nové akvarium a chci dát substrát Platinum Soil a pod něj vyživovací substrát Ada Power Sand Speciál. Kolik dát substrátu Platinum Soil a kolik Ada Power při rozměrech akvaria 84x40cm a výšce vody 45cm. Rostliny nebudou přes celé dno,ale některé bych chtěl i náročnější. Mám CO2. Taky se nemůžu rozhodnout jestli hnědý,nebo tmavý.Děkuji za odpověď. MK

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, zaleží na výšce, kterou chcete substrátem docílit. Jednoduše pak objem substrátu můžete vypočítat vzorcem "délka akvária" * "výška substrátu" * "šířka akvária". Doporučuji vášku alespoň 3-4 cm. Pokud plánujete rostlinné akvárium, tak zvolte tmavou (černou) verzi. Zvolte ADA Power Sand S o objemu 2-4 litrů.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 04.09.2018 23:36
Mám 240 l akvárium a chtěl bych použít tento substrát. Jak je to stou výměnou vody.Myslel jsem,že napustím vodu a bude stačit filtrovat.Vypočítal jsem si,že budu potřebovat 36l, když do předu dám vrstvu 5 cm a do zadu 10 cm, akvárko je 120×40×50. Kolik má jedno balení? To budu muset tu vodu vylévat a pak zase napouštět novou? Bude to z vodovodu. Poraďte jak na to. Rostliny bez CO2. Děkuji

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, u substrátu Platinum Soil není potřeba nějak často měnit vodu po založení. V prvním týdnu doporučuji vyměnit vodu 2x za týden (1/3 vody) a následně již stačí měnit standardně vodu 1x týdne (1/3 vody). Co se týče množství tak pokud chcete nějaký vyšší Layout tak 36 litrů bude jistě bohatě stačit.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 19.02.2018 22:12
Dobrý deň, je vhodné použiť tento substrát (hnedú verziu)pre akvárium bez CO2 s nenáročnými rastlinami a stredne silným osvetlením led? Ako je to potom s rozbehom akvária? Kedy a ako začať hnojiť? Ďakujem

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den,pro tento typ akvária je hnědá verze Platinum soilu vhodná. Rozběh akvária je v tomto případě stejný jako u jakéhokoliv jiného substrátu. První 2-3 týdny sviťte 6 hodin a následně přejděte na 11 hodin denně. Doporučuji první dva týdny zvýšit výměnu vody (častěji - například 2x týdně)

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 14.01.2018 11:35
Dobrý den. Bylo by možné místo lávové drtě použít pod tento substrát liapor který mám momentálně v akva?. A kolik substrátu použít abych dokázal udržet správné hodnoty v cca 300 l vody.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den,
pokud vím, Liapor je velmi lehký, určitě jej nedoporučuji dolů použít. Ušetřených pár korun Vám může nadělat v budoucnu velké starosti.
Pro 300l do chce minimální vrstvu substrátu okolo 5 cm.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 11.01.2018 23:38
Dobrý den, prosím o zdělení, kolik budu potřebovat litrů japonského substrátu při rozměrech mého akvária. š 120 h 38 v 50cm. Děkuji a jsem s pozdravem. FŠ

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, pokud budete mít výšku substrát v průměru 4 cm (například u předního skla 3 cm a vzadu 5 cm), tak budete potřebovat 12*3,8*0,4= 19 litrů substrátu.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 11.01.2018 23:34
Dobrý den. Kolik let maximálně vydrží tento substrát?Znamená to že,po několika letech musím založit akvárium znovu? Děkuji Hubka.

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, používat jej můžete jak dlouho budete chtít. Po dvou letech (cca, záleží na akváriu) začnou docházet částečně živiny. Znamená to pouze, že zvýšíte dávkování hnojiva do vody, případně do substrátu vložíte nějaké hnojivo do dna.

0x

Tento dotaz byl položen u produktu: INVITAL Japanese Soil 8l Powder hnědý japonský substrát 11.01.2018 23:30
Dobrý den. Předělávám akva 150 *50*60 a chtěl bych tento substrát a nevím kolik litrů bude potřeba. Chtěl bych udělat kopce a hodně kamenů takže vody bude cca větší polovina možná o trochu víc. Jaký bych měl použít podklad a kolik substrátu navrch. Sázet budu jenom kobercovky

INVITAL

Rostlinna-akvaria.cz píše:
Dobrý den, podklad používat nezbytně nemusíte ale je možné použít lávovou drť pro ušetření substrátu + zásobní substrát ADA Power Sand. Množství substrátu vypočítáte snadno: délka plochy akvária * šířka plochy akvária * výška substrátu. Pokud budu počítat, že průměrnou výšku substrátu budete mít 4 cm, tak pro plochu 50*50 cm je to 30 litrů.
1

Chcete znát ihned odpověď na Váš dotaz?

2

Nebyla odpověď dostačující?



Mohlo by vás zajímat

Načítání produktů

Mohlo by vás zajímat


Nepropásněte akce pro tento týden
999 Kč
20%
799 Kč

INVITAL CO2 redukční ventil s…

349 Kč
20%
279 Kč

INVITAL Pond Bacter 1000 ml

1 289 Kč
7%
1 199 Kč

Eheim Biopower 200 (2412)…

214 Kč
20%
171 Kč

Ibuki Grower 3 mm 3 l (1320 g)

795 Kč
10%
718 Kč

Eheim Pick-Up 2012 200l…

29 Kč
21%
23 Kč

Krmítko na nitěnky kruhové

2 449 Kč
15%
2 082 Kč

Chihiros Doctor III generace…

845 Kč
7%
789 Kč

Eheim Thermocontrol e200 W

619 Kč
20%
495 Kč

Seachem Stability 500 ml

99 Kč
20%
79 Kč

INVITAL FEROX NPK COMPLETE…

629 Kč
7%
583 Kč

Eheim Thermocontrol e50 W

7 949 Kč
5%
7 532 Kč

Eheim professionel 5e 350…

859 Kč
3%
830 Kč

EHEIM Aqua 200 vnitřní filtr

965 Kč
20%
772 Kč

INVITAL Lumium WRGB80 70 cm…

158 Kč
20%
126 Kč

INVITAL Tablety na dno 250 ml

1 169 Kč
6%
1 099 Kč

Eheim Thermocontrol e400 W

449 Kč
20%
359 Kč

Seachem Flourish Nitrogen 500…

245 Kč
20%
196 Kč

Seachem Safe 50g

499 Kč
20%
399 Kč

INVITAL Set 2 kusů nářadí pro…

1 520 Kč
18%
1 246 Kč

Sinkor LED II 75 cm WRB 25W s…